KERN woonconcept Van de Kolk

KERN is een woonconcept voor projectmatige woningbouw. Door slimme standaardisatie heeft u als projectontwikkelaar, woningcorporatie of belegger vroegtijdig inzicht in bouwkosten, kunt u sneller ontwikkelen en bouwen en blijven woningen betaalbaar. Zonder concessies te doen aan architectonische vrijheid en met behoud van flexibiliteit voor uw kopers of huurders!

7

Woning-typen

Van starter tot doorstromer geschikt voor: jongeren, gezinnen, kleine huishoudens en senioren.

Product markt combinatie

Bouw voor alle doelgroepen. Van jongeren, tot gezinnen en van kleine huishoudens tot senioren. KERN heeft rijwoning, twee-onder-een-kap, hoekwoning, rug-aan-rugwoning, beneden-bovenwoning, vrijstaande woning.

Rijwoning Twee-onder-een-kap Hoekwoning Appartementen Vrijstaande woning Rug-aan-rug-woning Comfortwoning

KERN voor:

Projectontwikkelaars

Ontwikkel vanuit haalbaarheid gevarieerde buurten en wijken. KERN helpt u graag op weg.

Woningcorporaties

Bouw duurzame, comfortabele woningen tegen voorspelbare kosten. Wel zo transparant.

Beleggers

Snel zekerheid over het rendement van uw investering. Ook dat regelt KERN!

Zo werkt het

 • Woonconcept

  De naam verklapt het al. Ons woonconcept draait om de KERN van de woning. Dan hebben we het over het bouwkundige en technische hart van de woning.

  Die kern hebben we samen met keten-partners en leveranciers tot in detail uitgedacht, doorgerekend en uitgewerkt. We passen ‘m steeds opnieuw toe.

 • Standaardisatie

  Standaardisatie en variatie gaan daarbij hand in hand. U kiest bijvoorbeeld zelf uit verschillende beukmaten, indelings-varianten en energieprestatieniveaus.

  Voor elke keuze die u maakt, hebben we een bijbehorende KERN. Daardoor kunnen we u binnen één week vertellen wat de bouw-kosten van uw plan zijn.

 • Haalbaarheid en budget

  De basisprijs per woning die u van ons krijgt, geeft houvast bij het maken van opstalexploitatie-berekeningen en geeft u inzicht in de haalbaarheid van uw project, voordat u torenhoge ontwerp-kosten maakt.

  Ook kunt u gericht sturen op het budget voor architectuur en inrichting van de openbare ruimte.

 • Ontwikkeling

  Bent u er helemaal uit? Dan schakelen we samen razendsnel verder. Doordat we de basis voor tekeningen en berekeningen al hebben klaarliggen, boeken we al snel een half jaar tijdwinst in de fase tot de start van de bouw. Daardoor zijn uw woningen niet alleen sneller klaar, u loopt ook minder risico op tussentijdse prijsstijgingen. Zo helpen we u om gevarieerde wijken te ontwikkelen met hoogwaardige, betaalbare woningen!

Kernwaarden

Voor iedere koper of huurder een herkenbaar thuis

Wat een huis een thuis maakt? Dat zit hem onder meer in een unieke gevel en een eigen straatbeeld. De architect geeft daar invulling aan en zorgt ervoor dat iedere koper of huurder zijn eigen, herkenbare thuis krijgt.

Voor ieder wat wils

Uw kopers of huurders hebben hun eigen wensen als het om wonen gaat. Een uitbouw voor extra ruimte in de kamer? Een dakkapel zodat de zolder een slaapkamer wordt? Geen probleem! We hebben die opties natuurlijk slim uitgedacht en gestandaardiseerd. Zo blijven ze betaalbaar en houden we het bouwtempo hoog.

Met oog voor een duurzame toekomst

Een woning bouw je voor generaties. Daarom doen we geen concessies aan de kwaliteit van bouwmaterialen. We gebruiken gericht prefab elementen op plekken waar dat niet ten koste gaat van de uitstraling van de woning. En bouwen? Dat doen we gewoon op de bouwplaats, met een bewezen bouwmethode!

Energieneutraal is de toekomst

Alle woningen die we bouwen, voldoen aan de duurzaamheidseisen van vandaag. Maar wilt u een stap verder gaan? Dat kan ook. We bouwen uw woningen net zo makkelijk energieneutraal of zelfs passief. Ook dat hebben we al tot de kern uitgedacht.

Kernelementen en principedetails

KERN beschikt naast de kernelementen over een grote collectie principedetails die aan de woning toegevoegd kunnen worden. We voegen steeds nieuwe, projectspecifieke details toe aan onze database. Die kunnen we vervolgens opnieuw toepassen in 3D-modellen (BIM) voor andere projecten.

Het verhaal achter KERN

Iedereen verdient een goede plek om te wonen, maar dat is helaas niet vanzelfsprekend meer in deze tijd. Bouwmaterialen zijn duur, vakmensen schaars en dan hebben we het nog niet eens over al die eisen en regels gehad die om de hoek komen kijken als u gaat ontwikkelen. Kan het anders?

Gelukkig wel! Maar om te voorkomen dat er volledige generaties langs de zijlijn blijven staan op de woningmarkt, moeten we wél terug naar de kern. Of eigenlijk eerst terug in de tijd. Ooit bouwden we allemaal onze eigen huizen. Na verloop van tijd ontdekten we dat huizen betaalbaarder zijn als je er veel tegelijkertijd neerzet. Nu staan we aan de vooravond van een volgende stap. Want het kan nog veel slimmer: door niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden voor elk bouwproject. Standaardisatie dus!

Maximale flexibiliteit dus, maar ook zekerheid. Want u weet al bij de start van uw project wat de bouwkosten zijn en kunt dus vanuit haalbaarheid gevarieerde wijken met hoogwaardige, betaalbare woningen ontwikkelen. Zo dragen we samen ons steentje bij aan het oplossen van het woningtekort, maar vooral het geluk van al die mensen die een fijne plek zoeken om te wonen. Dat is wat ons betreft de kern!

KERNvoordelen

1 Haalbaarheid

1. Haalbaarheid

U weet of uw plan bouwtechnisch en financieel haalbaar is voordat u hoge ontwerp- en vergunnings-kosten maakt.

2 Snelheid

2. Snelheid

U verkort de fase van het voorlopig ontwerp tot de bouwaanvraag met maanden, doordat de basis voor tekeningen en berekeningen al klaarligt.

3 Prijsvastheid

3. Prijsvastheid

Door de korte haalbaarheids- en ontwerpfase loopt u minder risico dat kosten voor bouw-materialen stijgen in de tijd dat u het plan ontwikkelt.

4 Betaalbaarheid

4. Betaalbaarheid

Standaardisatie en technische optimalisatie zorgen voor lagere bouw- en faalkosten, waardoor uw woningen betaalbaar blijven.

5 Gemak

5. Gemak

Van ruwbouwopties tot verhuur-tekeningen en commerciƫle plattegronden; ze rollen zo uit onze digitale database.

6 Flexibiliteit

6. Flexibiliteit

U heeft volledige architectonische vrijheid als het gaat om het gevel- en straatbeeld van uw ontwikkeling en kiest uit tal van woningtypen, indelingsvarianten, energieprestatieniveaus en ruwbouwopties.

Meer weten over KERN? Stel uw vraag via het contactformulier