Bij Verbouw en Onderhoud is niets standaard

Een verbouwing, aanbouw of renovatie is een ingrijpende klus. Van de Kolk heeft daarom gekwalificeerde vakmensen in dienst die van begin tot eind constructief met onze opdrachtgevers meedenken. Zij worden aangestuurd door Christian van den Brink, projectleider Verbouw en Onderhoud.

Bij Van de Kolk zijn dagelijks een heel team van mensen werkzaam binnen de bedrijfstak Verbouw en Onderhoud. Zij verbouwen zakelijke en particuliere panden, plaatsen dakkapellen, vervangen kozijnen, voeren dakinspecties uit en verzorgen kleine reparaties. Als projectleider is Christian hét aanspreekpunt voor zowel collega’s als klanten. “Waar de grote bouwprojecten van tevoren helemaal worden uitgedacht, weet je in de verbouw nooit wat je tegen gaat komen. Dat is de uitdaging. Je moet snel kunnen schakelen en werkt bovendien in iemands directe woon- of werkomgeving. Daardoor heb je veel klantcontact. Dat dynamische, dat ligt me wel. 

Onderdeel van het werk van Christian is het ontzorgen van klanten. Waar dat bij de ene klant neerkomt op het voorbereiden en zorgvuldig uitvoeren van een enkel verbouwproject, is het bij een andere partij een langdurige samenwerking.

In tegenstelling tot nieuwbouw, weet je in de verbouw nooit wat je tegen gaat komen. Dat is de uitdaging!

Christian van den Brink

Zo werkt Van de Kolk bijvoorbeeld met mantelcontracten, die de klant ervan verzekeren dat Christian en zijn collega’s reparaties en klein onderhoud onder een vooraf bepaald bedrag snel en vakkundig herstellen. “Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld bedrijven en onderwijsinstellingen. Daarnaast hebben we een 24-uursservice waarbij we 7 dagen in de week kunnen handelen in geval van een calamiteit, zoals een lekkage of stormschade.”

Christian kwam dertien jaar geleden binnen bij Van de Kolk als timmerman. “Vervolgens werd ik uitvoerder en inmiddels ben ik projectleider. Die loopbaan had ik mezelf niet toebedacht. Ik weet nog dat Henk van de Kolk vroeg of ik uitvoerder wilde worden. Was ik daar niet te jong voor? Zouden collega’s wel wat van me aannemen? Henk gaf me het vertrouwen om weer vier jaar terug naar school te gaan, en inderdaad, je groeit in je rol. Ik stimuleer anderen om ook te blijven leren. Zo investeren we in de kwaliteit van onze mensen en in zaken als veiligheid en milieu.”

Dat Christian nog altijd met veel plezier naar zijn werk gaat, heeft alles te maken met de veelzijdigheid van het werk. “Zo zijn we ook regelmatig te vinden op nieuwbouwprojecten, waar we bijvoorbeeld cascowoningen afbouwen met een dakkapel, vliering, badkamer en een houten schuur. Ook dit hoort bij ons werk. Van een particuliere uitbouw tot klein onderhoud bij een school en van een monumentaal pand tot een casconieuwbouwwoning. Van de Kolk heeft de kennis en kunde in huis om het project tot een goed einde te brengen.”

Meer werknemers aan het woord