‘De ramen waren al een project op zich’

Toekomstbestendig, energiezuinig, gelijkvloers en met een grote leefruimte. Henk en Christine Forrer uit Ermelo hadden hun wensenlijstje voor hun nieuwe woning strak gedefinieerd. Sinds het voorjaar wonen ze naar alle tevredenheid in hun ‘droomvilla’.

Aan de ‘nieuwe buurt’ in de sfeervolle villawijk aan de Da Costalaan hoefde het echtpaar niet te wennen. Hun vorige huis, waar ze twintig jaar lang woonden, bevindt zich op steenworp afstand. Het werd te groot voor hen tweeën, vertelt Christine, en tot hun grote vreugde kwam er een (verouderd) huis te koop aan de overkant.

De zoektocht naar een architect en een geschikte bouwer ging van start. “Onze schoonzoon kwam met Van de Kolk. Hij had gehoord dat het een solide bouwer was met jarenlange ervaring in nieuwbouw. Precies waar we naar op zoek waren. Henk van de Kolk bracht ons vervolgens in contact met BOXXIS Architecten. Dat bleek een goede match: binnen no time hadden we samen met Wijnand Thomassen een ontwerp dat paste bij onze woon- en leefwensen.”

Naast de geplande bouwvergaderingen was er eigenlijk weinig overleg nodig. Dat zal aan de goede voorbereidingen liggen denk ik

Christine en Henk Forrer

Het bestaande huis werd met de grond gelijk gemaakt en in de zomer van 2014 ging de bouw van start. Het project kende een paar serieuze uitdagingen, zo vertelt het echtpaar. De hoge glazen ramen bijvoorbeeld waren een project op zich. De 3,5 meter hoge panelen van drievoudig gehard glas wegen maar liefst tot duizend kilogram per stuk. “Deze grote glasoppervlakken in zeer slanke sponningen zijn hier naar ons weten voor het eerst in Nederland toegepast. Van de Kolk heeft hierin echt maatwerk geleverd.”

Vanwege de geringe afstand kon het echtpaar de bouw dagelijks volgen. Zonder dat ze zich er heel nadrukkelijk mee hoefden te bemoeien. “Naast de geplande bouwvergaderingen was er eigenlijk weinig overleg nodig”, blikt Henk terug. “Dat zal aan de goede voorbereidingen liggen denk ik. Natuurlijk moet je dingen afstemmen en uiteraard loopt er af en toe iets mis tijdens een bouwproject van deze omvang. Maar Van de Kolk stelt er een eer in om het goed te doen. Dat merk je tot in de kleinste details: de bermen en de straat bijvoorbeeld werden weer keurig gerenoveerd nadat de bouw was afgerond.”

Bekijk meer foto's van dit project