'In je bedrijfspand overtuig je je klant'

Een groot portret van Nederlands bekendste bierbrouwer siert de muren van het gloednieuwe bedrijfspand van Van Delen Telecom in Barneveld. “Freddy Heineken was een fantastisch strateeg. Hij wist dat je naast het bieden van goede kwaliteit mensen ook een wauw-gevoel moet geven”, vertelt Corné van Delen.

“Je bedrijfspand is waar je de klant ontvangt. Waar je de kans krijgt om iemand te overtuigen van jouw toegevoegde waarde. Daarom hebben we ons kantoor ingericht met de nieuwste snufjes en ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie. Het is als het ware één grote showroom, waarin je alle mogelijkheden met eigen ogen kunt zien en ervaren.”

Het vertrouwen heeft Van de Kolk meer dan waargemaakt. Gedurende het hele bouwproces namen ze de lead en hebben ze ons totaal ontzorgd

Corné van Delen

Het nieuwbouwpand werd ontworpen door ‘buurman’ BOXXIS Architecten, die op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd is. “Architect Wijnand Thomassen tekende een prachtig fris ontwerp: symmetrisch, flexibel en transparant.” Die transparantie is een understatement, want wie langs het pand rijdt, ziet meteen dat persoonlijk contact hier heel serieus wordt genomen. 

Van Delen: “Door de grote glazen pui kijk je dwars door het pand heen. Die transparantie in het ontwerp vonden we heel belangrijk. Binnen vind je dan ook vooral veel glas, hout en beton. Natuurlijke materialen, waarbij de constructie van het gebouw grotendeels zichtbaar is gebleven.

Dit was mogelijk doordat we de inrichting en afwerking voorafgaand aan de bouw al helemaal hadden uitgedacht. Het complete lichtplan lag bijvoorbeeld al klaar, waardoor er nergens elektriciteitsdraden te zien zijn.”

Less is more, vindt Van Delen. In alle opzichten overigens, want zelfs de bedrijfsnaam is bescheiden aangebracht op spanten die verticaal verdeeld zijn over de glazen pui. “Een schreeuwerig logo is niet nodig, het pand spreekt voor zich.” Naar een bouwer hoefde Van Delen niet lang te zoeken. “Voor ons was meteen duidelijk: Van de Kolk bouwt. We hebben al jaren een goede klantrelatie en wisten dat het project bij hen in goede handen zou zijn. Dat vertrouwen heeft Van de Kolk meer dan waargemaakt. Gedurende het hele bouwproces namen ze de lead en hebben ze ons totaal ontzorgd. Zochten naar de beste prijzen, de beste onderaannemers.”

Bekijk meer foto's van dit project