Interieurarchitecten bouwen hun eigen droomhuis

Dag in dag uit waren Pieter en Michelle Jager uit Bussum op de bouwplaats van hun nieuwbouwhuis te vinden. Als interieurarchitecten kent de inrichting van een woning voor hen geen geheimen. Voor de bouw van hun droomhuis schakelden ze echter de hulp in van Van de Kolk.

Pieter en Michelle gaan zakelijk én privé geen project uit de weg. Slechts tweeënhalf jaar na de grootscheepse verbouwing van hun woning in een Bussumse jarendertigwijk, besloten ze een volgende stap te zetten. “De woning was prachtig geworden, maar de droom om nieuw te bouwen en helemaal ons eigen stempel op een woning te kunnen drukken was groot”, vertelt Pieter. “We waren daarom op zoek naar een mogelijke locatie, maar in onze eigen buurt komt die kans vrijwel nooit voorbij. Tot deze plek te koop kwam. Een unieke kans.”

Weten goed wat we willen

Het stel runt samen Even Eleven Interior Design. “We zijn dag in, dag uit met interieurs bezig en weten dus goed wat we willen. We zijn daarom eerst met een architect om tafel gegaan voor een ontwerp van de woning. Elementen die we echt in ons huis wilden hebben waren bijvoorbeeld een lang verticaal raam in de voorgevel en Shou Sugi Ban hout, dat is een duurzame gevelbekleding van thermisch gemodificeerd hout”, vertelt Michelle.

Behalve met hun eigen wensen, had het stel ook te maken met de eisen van een beschermd dorpsgezicht. “Zo was een schoorsteen op het huis een vereiste, maar bijvoorbeeld ook een zadeldak, houten kozijnen en zelfs een plantenbak bij de voordeur. Dat vonden we ook wel de charme van dit project. Ook het interieur hebben we naar die tijdsgeest getrokken. Het is een modern huis geworden, met een knipoog naar de jaren twintig en dertig.”

Korte lijnen waren heel erg fijn

Pieter en Michelle Jager

Expertise van Van de Kolk

Het Bussumse stel kwam in contact met Van de Kolk via de basisschool van de kinderen. “We hoorden op het schoolplein goede verhalen over Van de Kolk, die hier in de buurt al bezig was met een project. We zijn daar een kijkje gaan nemen en eigenlijk wisten we meteen dat we met hen in zee wilden.”

Toen Van de Kolk bij het project aanhaakte waren ze

enthousiast over het ontwerp van de woning, herinneren Michelle en Pieter zich. “Als interieurprofessionals hebben wij een behoorlijke wensenlijst, omdat dit huis ook direct ons visitekaartje is. Ieder detail is uitgedacht en Van De Kolk denkt hier graag in mee. Voor hen is niets te gek.”

De bouw en inrichting van de villa duurde in totaal een krap jaar. “Dat is heel erg snel gegaan, mede omdat wij van Van de Kolk al vóór het einde van de ruwbouw met de afbouw mochten beginnen. We hebben een goede band met ze opgebouwd en hadden gedurende het project dagelijks contact met de uitvoerder. Die korte lijnen zijn heel erg fijn.”

Blijven samenwerken

Inmiddels woont het interieursduo alweer een paar maanden in de nieuwe woning, maar klaar met Van de Kolk zijn ze voorlopig nog niet. “Voor klanten van ons bureau lopen verschillende projecten en ik denk dat het heel veel zegt dat we daarvoor wéér met Van de Kolk in zee zijn gegaan.”