'We voelden ons al thuis bij de oplevering' 

Lekker vrij en precies zoals ze het wilden hebben. Dat waren de wensen van Voorthuizenaren Michel en Liesbeth Tulen. In de wijk Blankensgoed in Voorthuizen vonden ze hun droomkavel.

Het is de derde keer dat Michel en Liesbeth een nieuwbouwwoning betrekken. Maar nog nooit hadden ze zoveel inspraak in de realisatie. Liesbeth: ,,Als je een nieuwe woning koopt, mag je bij de bouw best een keer komen kijken, maar wel achter het hek. Pas bij de oplevering mag je er in. Nu is dat helemaal anders verlopen. Toen dit huis werd opgeleverd, waren we er al zo vaak geweest dat we ons er al thuis voelden."

Na een kleine zoektocht in de wereld van de bouw kwamen ze bij Boxxis Architecten terecht. Michel: "De stijl van Wijnand Thomassen sprak ons aan en omdat hij veel met Bouwbedrijf van de Kolk werkt, was het lijntje snel gelegd. We zochten natuurlijk naar een kwaliteitsbouwer, maar zeker ook naar een financieel solide partner."

Liesbeth: "We kijken terug op een zeer prettige samenwerking. Als je ‘zelf’ bouwt is het belangrijk dat je steeds mee kunt denken en dat een bouwer zich flexibel opstelt. We hebben veel contact gehad met uitvoerder Bert Oudendorp, maar ook met de werkvoorbereider Jan Versteeg. We konden ze altijd bellen, ook op momenten dat zij officieel niet aan het werk waren."

 

We zochten een kwaliteitsbouwer, maar ook een financieel solide partner

Michel en Liesbeth Tulen

Uiteindelijk is er een vrijstaande woning verrezen waarin Michel en Liesbeth en hun beide kinderen naar volle tevredenheid wonen. "De architect heeft de snaar kunnen raken van wat wij wilden. Eigentijds, fris en smaakvol. De bouwer heeft de uitvoering in vrij korte tijd gerealiseerd. Het is een samenwerking, ook met de opdrachtgever. Een kwestie van geven en nemen. Van de Kolk is een bouwer die niet altijd het onderste uit de kan wil, dat hebben we duidelijk gemerkt."

Liesbeth: ,,We kijken terug op een zeer prettige samenwerking. Als je ‘zelf’ bouwt is het belangrijk dat je steeds mee kunt denken en dat een bouwer zich flexibel opstelt. We hebben veel contact gehad met uitvoerder Bert Oudendorp, maar ook met de werkvoorbereider Jan Versteeg. We konden ze altijd bellen, ook op momenten dat zij officieel niet aan het werk waren.’’

 

Bekijk meer foto's van dit project