Beleggen in luxe recreatiewoningen

De Veluwe is na de kust de populairste vakantiebestemming in eigen land. Daarbij kiest bijna de helft voor een bungalow. Op Recreatielandgoed De IJsvogel in Voorthuizen ontwikkelt Van de Kolk 94 luxe recreatiewoningen, die zeer interessant zijn voor de (particuliere) belegger.

Een actieve of juist ontspannen vakantie? Op de Veluwe kan het allemaal. Jaarlijks boeken Nederlanders ruim 7 miljoen overnachtingen op de Veluwe, en dan het liefst in een bungalow of vakantiehuis. Eén van de oudste parken op de Veluwe is Recreatielandgoed De IJsvogel. Al in 1930 werden de eerste vakantiehuizen gebouwd op het landgoed, dat circa 30 hectare beslaat en gelegen is tussen de dorpskernen Voorthuizen, Garderen en Stroe. Anno 2017 wordt continu gewerkt aan de ontwikkeling van het landgoed.     

Recreatievilla's
“Van de Kolk, vanuit Van de Kolk Recreatie BV, en Recreatielandgoed De IJsvogel slaan samen de handen ineen voor de ontwikkeling van 3,4 hectare, op een premium locatie op het landgoed”, vertelt Robert Hoekstra van Saltos, die Van de Kolk vertegenwoordigt.“ De opzet is zeer ruim, met kavels van circa 300 m2 , waarop drie typen luxe recreatievilla’s verrijzen. Het gaat om 50 twee-onder-een-kappers voor zes personen. 36 drie-onder-een-kappers waarbij de hoekwoningen geschikt zijn voor 6 personen en de middenwoningen voor 4 personen. En er worden 4 geschakelde groepsaccommodaties gebouwd. Elk met een capaciteit van 12 personen, maar met de mogelijkheid om de twee te koppelen waardoor er 24 personen van gebruik kunnen maken.” 

In de architectuur is op passende wijze het ultieme vakantiegevoel verpakt

Robert Hoekstra, Saltos

Unique selling point van deze 94 recreatiewoningen is dat deze op traditionele wijze worden gebouwd. Robert: “EVE Architecten verpakt met haar architectuur op passende wijze het ultieme vakantiegevoel van rust, groen en ruimte op de westflank van de Veluwe. De woningen zijn met een duidelijk eigentijdse lijn getekend; peilkozijnen voor een optimale lichtinval, verandadaken die als vanzelf voortkomen uit de sterk overkragende kappen en speels in elkaar grijpende volumes.   

De zorgvuldig gedetailleerde en onderling op elkaar afgestemde details en materialen brengen een stuk ambacht in en tillen deze woningen letterlijk en figuurlijk boven het maaiveld uit. Zo ontstaat een bijzondere mix: modern en eigentijds, maar ook warm, gezellig en geaard in de Veluwse traditie.” 

Door de ruime kavels heeft elke woning bovendien veel privacy, zodat de gasten in alle rust vakantie kunnen vieren, vertelt Jarno van den Brink van Recreatielandgoed De IJsvogel, die de verhuur en het beheer van de woningen voor hun rekening zullen nemen. “Gasten zoeken naar rust, ruimte en groen. Dat is precies wat deze woningen bieden. Dit deel van het park heeft zelfs een eigen toegangsweg. Op het park zelf hebben we alle mogelijke voorzieningen, zoals een restaurant, zwembad, bowlingbanen, speeltuinen en animatieteam.En natuurlijk bossen, winkelcentra en een golfbaan op korte afstand.” 

5 jaar gegarandeerd rendement
Het moderne ontwerp van de woningen, aangevuld met de vele voorzieningen op het park maken de recreatiewoningen zeer interessant voor de (particuliere) belegger. Robert: “De woningen zijn te koop aangeboden met een rendementsgarantie voor de eerste vijf jaar, deze gelden zijn veilig gesteld op een afzonderlijke rekening bij de Rabobank.”

Meer over dit project