'Content op onze markante stek'

Een nieuw kantoor kan een flinke boost geven aan je bedrijfsvoering. Internetbureau Census en videobedrijf Motion Supply hebben dat aan den lijve ondervonden toen ze vorig jaar het markante kantoorpand Raadhuisplein 21 in Barneveld betrokken.

Census en Motion Supply hebben al een klik vanaf de oprichting. Beide bedrijven begonnen ooit op de bekende zolderkamer en groeiden verder in een kantoorpand op een bedrijventerrein. In 2015 werd het tijd voor de volgende stap: een zelfstandig en opvallend kantoorpand. Die vonden ze op het Raadhuisplein in Barneveld, waar Van de Kolk een zeer eigenzinnige kantoorruimte bouwde naar een ontwerp van Wijnand Thomassen van BOXXIS Architecten.

“Een ruimte die precies bij ons past”, vertelt Leenard Fieret die samen met Rico Souhilait eigenaar is van Motion Supply. “Onze klanten verwachten creativiteit in onze videoproducten. Een creatieve werkomgeving kan dan eigenlijk niet ontbreken. Toen we hier kwamen kijken waren we meteen enthousiast. En nu we een jaar verder zijn kunnen we niet anders zeggen dan dat het een supergoede zet is geweest.”

Op deze plek maken we een flinke groeispurt door. Ik geloof niet dat we zover waren geweest als we de stap naar een nieuw kantoorpand niet gemaakt hadden

Gerson Laanstra, Census, en Leenard Fieret, Motion Supply

“Een mooi kantoorpand draagt enorm bij aan je imago”, vult Gerson Laanstra van Census aan. Samen met Gerben van de Kraats runt hij dit ambitieuze internetbureau waarin de nadruk ligt op techniek. “Een serieuze club zijn we altijd al geweest, maar sinds we hier zitten merk je toch dat klanten anders naar je gaan kijken. We merken zelfs dat we meer klanten uit de regio hebben gekregen sinds we naar deze plek zijn verhuisd. Daarnaast zitten we in een branche waarin het heel lastig is om goede programmeurs te krijgen. Die hebben de banen voor het uitkiezen. Dus als je dan zo’n prettige werkomgeving kunt bieden, is dat absoluut een pré.”

Het prettige van dit specifieke pand is de enorme hoeveelheid daglicht, zegt Leenard. “Je ondervindt gewoon lijfelijk dat het een boost aan energie geeft. Daarnaast hebben we nu veel meer ruimte tot onze beschikking en ook dat werpt zijn vruchten af. Je kunt gerust zeggen dat we op deze plek een flinke groeispurt doormaken. En onze klanten zijn ook enthousiast. Ze komen hier binnen en je merkt aan ze dat ze verrast zijn.”

De centrumlocatie is voor zowel Census als Motion Supply een flinke stap voorwaarts. Gerson: “We noemen ons ook wel een technisch internetbureau. We maken niet alleen mooie websites, maar ook websites die technisch zo in elkaar steken dat ze via handige apps moeiteloos gekoppeld kunnen worden aan je backoffice. Op deze plek hebben we alle ruimte om ons daarin verder te specialiseren.”

In zekere zin geldt dat ook voor Motion Supply. “We hebben een landelijk klantenbestand waarvoor we highend videoproducties, animaties en tv-commercials maken. Nu we weer ruimte hebben, wordt die ruimte als vanzelf gevuld. Ik geloof niet dat we zover waren geweest als we de stap naar een nieuw kantoorpand niet gemaakt hadden.”

Bekijk meer foto's van dit project