'Kundig en precieze mensen, echte vaklui'

Wie zelf in de bouw werkt, kijkt logischerwijs extra kritisch naar de eigen nieuwbouwwoning. Arjan Poolen kocht een woning op het project De Oude Telgt in Ermelo, gebouwd door Van de Kolk. Wat is zijn ervaring?

Heerlijk wonen in een huis dat helemaal naar je zin is. Dat wil iedere koper. Helaas beweegt nog lang niet iedere bouwer mee met de wensen van de klant bij nieuwbouw, vertelt Arjan Poolen. “Zeker bij rijwoningen gaan bouwers nog steeds uit van standaarden. In zekere zin moet dat ook wel, anders wordt nieuwbouw onbetaalbaar of loop je onnodig veel risico op fouten. Toch is het voor kopers wel belangrijk dat ze inspraak hebben op hun eigen woning. Want niet iedereen wil natuurlijk de buitenkraan of de gasaansluiting op dezelfde plek. Flexibiliteit is wat dat betreft heel belangrijk anno 2019. Poolen was er als ras-Ermeloër als de kippen bij toen bekend werd dat het project De Oude Telgt in de verkoop zou gaan. Hij werd ingeloot op een bijzonder ruime hoekwoning, op een gunstige locatie aan de rand van het project. “Ik heb een heerlijke tuin op het zuiden en een redelijk vrij uitzicht omdat de woning gedraaid staat ten opzichte van de rest van de rij. Wat mij betreft een topplek. Ik was dan ook heel blij dat ik dit huis toegewezen kreeg. Er waren wel wat puntjes die Poolen liever anders zag. In het ontwerp zaten er twee buitendeuren in de achtergevel, met daartussen een muurtje. Niet echt mooi of praktisch. Dus ging ik in gesprek met Van de Kolk over de mogelijkheid van mooi gecentreerde openslaande deuren, met aan weerszijden ramen. Dat bleek geen enkel probleem. Ook de uitwerking van de uitbouw was zo geregeld. Het was achteraf puur maatwerk.

Ook de uitwerking van de uitbouw was zo geregeld. Het was achteraf puur maatwerk

Arjan Poolen

Wat Poolen toen nog niet wist, was dat hij met zijn installatiebedrijf Oosterhoff Poolen ook zélf op de bouw aan de slag zou gaan. “Toen ik de woning kocht was dat nog niet bekend, maar we kregen zowaar de opdracht binnen. Dat maakte dit project natuurlijk extra bijzonder voor me.” Hij lacht: “Ik geef altijd 100 procent in mijn werk, maar als je klant vervolgens ook je eigen buurman wordt dan ga je natuurlijk helemaal tot het uiterste. Die dubbelrol gaf Poolen de mogelijkheid om de bouw van zijn nieuwbouwwoning op de voet te volgen. “Ik mag al tien jaar regelmatig met Van de Kolk samenwerken en heb hun mensen leren kennen als kundig, precies en echte vaklui. Dat was tijdens deze bouw niet anders. Maar toevallig is mijn zusje ook op dit project komen wonen en van haar – en diverse buren – hoorde ik dezelfde geluiden. Na de oplevering van mijn woning heb ik alle betrokken metselaars, timmerlieden en overige werklui uitgenodigd voor een barbecue in mijn nieuwe achtertuin. Dat is weer een voordeel als je samenwerkt, dan kun je het ook samen vieren!

Meer over dit project