Een baan als calculator, maar ook bezig zijn als planvoorbereider?

Een baan als calculator, maar ook bezig zijn als planvoorbereider? Reken daar maar op! Wij zien het belang van meer aandacht besteden aan het voortraject, omdat dat een bepalende periode is binnen een project. Daarom zoeken we een calculator die óók de rol van planvoorbereider vervult. Als calculator ben je altijd bezig. Calculatie voor de 28 appartementen in Barneveld aan het afronden? Mooi, want het overleg met de architect voor de villa in Blaricum staat zo gepland. Ondertussen word je ook nog gevraagd om even mee te kijken bij je collega in het ontwerp van ons woonconcept. Zo schakel je continu tussen verschillende projecten. Zoek je een baan met veel afwisseling bij een gezellig familiebedrijf? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven.

Jouw takenpakket

 • In de basis ben je bezig met het opstellen van calculaties, offerteaanvragen, vergelijken van offertes, werkbegrotingen en meer- en minderwerk. 
 • Een groot deel van jouw werk bestaat uit het bepalen van kostprijzen van projecten, alternatieven bedenken en sparren met collega’s over details of de juiste bouwmethode.
 • Bij ons heb je meerdere projecten tegelijk onder je hoede. Jij houdt de vaart erin en je wordt er blij van dat niet elke dag en elk project hetzelfde is. 
 • Als calculator heb je korte lijnen met werkvoorbereiders, kopersbegeleiding en uitvoering. Jullie hebben elkaar regelmatig nodig.
 • Je neemt deel aan de bouwteamtrajecten. Hoeveel budget hebben we en wat kunnen we daarvan doen, zodat er een technisch en financieel haalbaar project ontstaat?
 • Daarnaast wordt je ingezet als planvoorbereider.
 • Regelmatig overleg je met andere partijen, zoals architecten en opdrachtgevers, over de haalbaarheid van een project. Kan iets (budget)technisch niet? Dan probeer jij met een goede oplossing te komen.
 • Je controleert of de stukken kwalitatief, bruikbaar en compleet zijn voordat ze gebruikt worden.
 • Jij stuurt op basis van de planning in het voortraject. Is het haalbaar? Moet er ergens bijgeschaafd worden? Je houdt alle belanghebbenden op de hoogte. 

Wij zijn Van de Kolk

Van de Kolk, daar wil je werken!

Van de Kolk heeft het allemaal in huis: kwaliteit, plezier, mooie projecten, ambitie, leuke collega’s en betrokkenheid. We zijn een modern en sterk bouwbedrijf waar zo’n 85 denkers, doeners en bouwers zich elke dag inzetten voor ons familiebedrijf. Al sinds 1933 werken we aan verschillende projecten, zoals woningbouw, appartementen, utilitair werk, exclusieve villa’s en verbouw & onderhoud.

We zijn trots op onze medewerkers en op de mooie projecten die we samen realiseren. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop; of het nu gaat om de strakke organisatie van onze projecten of het gereedschap van onze mensen. We investeren in onze mensen, materialen en digitale oplossingen zodat onze bedrijfsvoering soepel verloopt.

De sfeer binnen onze organisatie is goed. Dat vinden we belangrijk. We zijn open en hebben korte lijnen. We zijn goed in ons vak, we zijn een tikkeltje eigenwijs, maar staan altijd voor elkaar klaar. Samen zetten we elke dag de schouders eronder. Bij onze fraaie projecten, maar ook bij de verschillende leuke activiteiten die we regelmatig ondernemen.

Wat jij van ons kan verwachten

Het uitvoeren van een combifunctie samen met de beste vakmensen en dat met een gezonde dosis passie en verantwoordelijkheid. Oh, laten we vooral de gezelligheid binnen onze club niet vergeten. We zijn ook maar gewoon mensen. En onze mensen? Daar zorgen we goed voor.

 • Wil je een werkweek van 32, 36 of 40 uur? Jij kiest!
 • Een goed, vast salaris plus een bonusregeling.
 • We denken aan nu en later: je krijgt 25 vakantiedagen, 15 ADV-dagen én een goede pensioenregeling.
 • Ruimte om te groeien binnen je vakgebied, door opleidingen en door te leren van elkaar. We hebben voldoende kennis in huis, dus we helpen je graag verder waar jij het even niet weet.
 • Een actieve personeelsvereniging. Van een wekelijkse vrijdagmiddagborrel en een jaarlijks BBQ tot vissen, waterskiën, bowlen en een nachtje weg. Plezier op én naast de werkvloer.

In een bouwteam ga je samen voor het beste resultaat

In de periode die voorafgaat aan de daadwerkelijke start van de bouw, is hij de spin in het web. Roelof van Bennekom geeft als kostendeskundige leiding aan de afdeling calculatie. In elk bouwproject is het zaak dat de kosten zo vroeg mogelijk én zo gedetailleerd mogelijk inzichtelijk zijn.

Roelof van Bennekom Kostendeskundige
Bekijk meer verhalen van werknemers

Wat wij van jou verwachten

Cijfers, berekeningen en creatieve oplossingen: het staat op jouw voorhoofd geschreven. Heb je ervaring als calculator, maar zie jij het wel zitten om ook de rol van planvoorbereider op je te nemen? En vink je onderstaande punten ook nog af? Dan ben je precies wat we zoeken.

 • Je hebt een afgeronde opleiding bouwkunde (mbo of hbo) en veel kennis over bouwmethodes.
 • Voor een mooie stapel werk stroop jij je mouwen op. Je gaat ervoor en weet prioriteiten te stellen.
 • Jij ziet de grote lijnen. Projecten zijn soms complex en behoeftes verschillend. Daar heb jij geen moeite mee.
 • Je bent de spil tussen opdrachtgever, adviseurs, architecten en constructeurs. Met jouw uitstekende communicatievaardigheden komt dat wel goed.
 • Matcht het ontwerp niet met het budget? Jij kijkt verder dan dat en zoekt altijd naar een oplossing, zodat aan zoveel mogelijk wensen kan worden voldaan.
 • Je houdt van afwisseling. Het ene project gaat over een appartementencomplex, terwijl het andere project een grote villa betreft. Kunnen schakelen tussen projecten is dus ook belangrijk.
 • Je hebt kennis van bouwkosten, maar ook van uitvoeringsmogelijkheden.

Direct reageren op deze functie?

Lijkt dit je interessant? Solliciteer dan via onderstaand formulier.

Jaco

Direct solliciteren voor deze functie?

Neem contact op met Jaco (Bedrijfsleider)

Whatsapp versturen