Concept voor vrijstaande woning


PlaatsAlmere
OntwerpKarin Couwenbergh Architect
OpdrachtgeverN.t.b.
BouwperiodeN.t.b.


 

Gemeente Almere

Op uitnodiging van de gemeente Almere is ons GROEIHUIS opgenomen in het Architectenbouwboek. Het boek wordt op 27 april 2013 gepresenteerd in Almere.

De stad Almere is in ontwikkeling en heeft derhalve vele kavels in verschillende nieuwe wijken in de verkoop. Veelal is er niet meer dan een zandvlakte in de tijd dat u een kavel kiest. Voor sommige kopers is het lastig zich een voorstelling te maken hoe je zo'n kale plek kunt invullen. Dit boek geeft een verbeelding van hoe dat eventueel zou kunnen. Een van de plannen is ons GROEIHUIS, ontwikkeld in samenwerking met 'karin couwenbergh architect'.


De omgekeerde wereld

Bij particuliere bouw is het gebruikelijk dat een opdrachtgever een kavel koopt, een architect inschakelt en daarbij een aannemer zoekt. Dit heeft als voordeel dat van begin af aan het programma van eisen (wensenpakket) van u als opdrachtgever centraal staat. Om in te kunnen spelen op deze omgekeerde situatie is gekozen voor een vrij-indeelbaar woonhuis met groei-opties (facetten). Zo kunnen uw individuele wensen optimaal ingepast worden.

Het groeihuis

De opzet van uw woonhuis geeft u keuzevrijheid in plattegrond en gevelbeeld. De centraal gelegen en geclusterde entree-keuken-toilet maakt het inwisselen van slaap-en woondeel mogelijk. Zo kunt u de woonkamer situeren op de zon of op de straat en/of de tuin. In het verlengde van de entree ligt de open serre-doorloop met veel licht. Het basis-plan biedt vele opties, waaronder uitbreidingen op de verdieping. Dit samen met de vrije invulling van het gevelbeeld binnen het raster biedt u de gelegenheid uw woonhuis naar uw persoonlijke wens in te vullen.

Van basis tot volgroeid

Een woning met veel keuzemogelijkheden en eenvoudig aan te passen aan uw behoefte en levensfase. Geschikt voor starters, 1 of 2 verdieners, een gezin met kinderen, een ouder echtpaar, mindervalide, of voor bewoners die graag door willen groeien. De verschillende ligging van de kavels en de vele mogelijkheden voor uitbreiding (facetten) beinvloeden de vormgeving en creeren een steeds wisselend beeld.

Het startpunt van het GROEIHUIS is de basiswoning, compleet leven op de begane grond. Door de uitgekiende plattegrond past de woning op vele kavels en is eenvoudig door spiegelen en draaien aan te passen aan de ligging en bezonning van de kavel en uw wensen. Het groeimodel geeft veel keuzemogelijkheden en houdt samenhang door het gestructureerde basismodel. De geordende basis schept vrijheid voor een speelse individuele invulling van de facetten. Hierop kunt u kiezen voor een organisch gevormde opbouw, klein of groot. De contrasterende vorm met brede vensterbanken geeft de verdieping weelde. 

Het volgroeide huis kan bestaan uit diverse facetten met een opbouw, met een maximale expansie tot 14,9m x 14,9m, waardoor een patio ontstaat. De invulling kan een woon of woon-werk doel hebben, inspelend op de zon/water met veel privacy.

Facetten (groeimogelijkheden)

01 zonnepanelen
02 groen sedum dak 
03 aanbouw (wonen of woon-werk)
04 serre
05 opbouw
06 opbouw groot
07 groene gevel
08 schuif privacy-zonwering
09 buitendeur berging
10 plantenbak + tuinmuur
11 lamellen zonwering

Download hier de gegevens van ontwerp kavel HK0423
Download hier de gegevens van ontwerp kavel HK01230
Download hier de gegevens van ontwerp kavel HK01301

Klik hier voor het prijsoverzicht van de facetten.
Onze klanten


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Mail een vriend

Vul onderstaand formulier in om deze pagina naar één of meerdere personen te sturen: 

 


 

 


 

 


 

 

#NAAM wordt vervangen door de namen van de personen.
#UWNAAM wordt vervangen door uw naam.
#PAGINA wordt vervangen door de door te sturen pagina.

 

 


×

Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×