Een villa bouwen is niet zomaar iets

 

Complexe architectuur, veel volume en een groot zwembad onder de woning. Elementen die de bouw van hun droomhuis behoorlijk ingewikkeld maakten. Terugkijkend op de intensieve periode van plannen maken en de bouw zijn Gerrit Mensink en Hanneke van Sluis meer dan tevreden. Niet alleen over het resultaat, maar zeker ook over de manier waarop.

Hun villa ligt verscholen in de Veluwse bossen bij het Gelderse Hattem, de plek waar Gerrit Mensink opgroeide. Nu hij na zijn pensioen van de rust wil genieten, mag dit met recht een droomvilla worden genoemd. Hanneke: ,,Wat het huis zo bijzonder maakt zijn alle rondingen. En natuurlijk ook het zwembad dat er onder is gebouwd. We zagen een soortgelijke woning in het magazine Residence. Met dat plaatje in onze gedachten zijn we naar Van Egmond Totaal Architectuur in Noordwijk gegaan. Met de vraag of ze iets soortgelijks wilden tekenen. Het resultaat sprak ons eigenlijk meteen aan.

interieur

Onderscheid

In de keus voor een aannemer gingen Gerrit en Hanneke niet over één nacht ijs. ,,Zo'n woning laten bouwen is niet zomaar iets', vertelt Gerrit. Samen met adviesbureau PRC (Arcadis), dat de directie voerde, werden verschillende aannemers onder de loep genomen. ,,Van de Kolk onderscheidde zich door een bijzonder goede presentatie. We werden een dag lang meegenomen langs diverse projecten die ze op hun naam hadden staan en daar waren we direct van onder de indruk.'

Moeilijkheidsfactor zwembad

,,Wat ons bijvoorbeeld bijzonder aansprak was dat Van de Kolk met eigen timmerlieden werkt. Juist omdat de moeilijkheidsfactor zo hoog was, vonden we dit heel belangrijk. Daarnaast heeft Bouwbedrijf van de Kolk mooie projecten op zijn naam staan voor toonaangevende klanten. En ook de cijfers zagen er goed uit. Dat zijn toch zaken waar je in deze tijden extra op moet letten.

Harmonie

Gedurende de bouw zijn Gerrit en Hanneke niet teleurgesteld.  Integendeel, zegt Hanneke. ,,We zijn er nu nog verbaasd over hoe netjes en nauwkeurig de mensen van Van de Kolk gewerkt hebben. Mensen uit de buurt spraken ons aan over hoe het er aan toe ging. Geen lawaai. Geen geschreeuw en gevloek, maar leuke, hardwerkende mensen die in goede harmonie samenwerkten om het project te laten slagen. Van de Kolk heeft de indruk die ze bij ons achterlieten echt waar gemaakt. We zijn onder de indruk van de manier waarop ze te werk zijn gegaan en zeker van het uiteindelijke afwerkingsniveau van de villa.


Onze werknemers


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×