"Dit project was echt een feest"

 

Het ademt de sfeer van vroeger, maar biedt het comfort van vandaag. Erik en Marike Campagne hebben hun hart verpand aan de Dreumel: Een boerderijtje dat er begin dit jaar nog uitzag als een bouwval, maar inmiddels is veranderd in een juweel van een woonhuis.

"We vonden het meteen een schattig boerderijtje, maar naarmate we beter keken, bleek er enorm veel aan te moeten gebeuren," vertelt Erik Campagne. "Dat was het moment dat we onze woonwensen hebben afgezet tegen de situatie die we aantroffen. Vrijwel al het oorspronkelijke van het boerderijtje was aan het zicht onttrokken door zachtboard en betimmeringen." Samen met hun architect Flip Robers uit Warmond werden bouwtekeningen ontwikkeld op basis van oude tekeningen. Daarbij werd uiteraard rekening gehouden met het wooncomfort dat de Campagnes nastreefden. "We wilden een grote slaapkamer beneden, met aangrenzend een badkamer die van alle gemakken is voorzien. Naast de hal hebben we een gastentoilet gemaakt en een gang over de hele lengte van het voorhuis. Verder hebben we gekozen voor een half open boerenkeuken en een gesloten trap met trapkast voor verdieping." In de grote woonkamer beneden zijn de gebinten prominent zichtbaar, om zo het authentieke karakter van De Dreumel te bewaren. "Ook is hier gekozen om de dakconstructie zichtbaar te laten zijn. Via de trap (vide) is de verdieping bereikbaar. Op die verdieping zijn twee ruime slaapkamers en een tweede badkamer/toilet te vinden.´´

Zorgvuldig 

De renovatie werd zorgvuldig voorbereid. "Om onvoorziene zaken te voorkomen, hebben we zeven maanden lang ´destructief onderzoek" gedaan", lacht Campagne. "Wij hebben de woning en de schuur echt ontdaan van alles wat daar vanaf de vijftigerjaren bij en aan is getimmerd. Het resultaat: Zeven grote containers sloopafval en drie met hout. Hierdoor werd goed zichtbaar dat de sporen en dakconstructie nog veel slechter waren dan gedacht. Ook bleek de kwaliteit van de binnenmuren op een aantal plaatsen zeer slecht te zijn. Op grond van al deze informatie kon tijdig worden bijgestuurd en is besloten de gehele kap te vernieuwen." 
In de zoektocht naar een geschikte aannemer gingen de Campagnes niet over één nacht ijs. "Uitgangspunt daarbij was, dat we een middelgroot flexibel bedrijf zochten dat financieel gezond was en dat bovendien moest beschikken over een eigen werkplaats voor "snelle klussen". Groot genoeg om mee te bewegen in dit mooie plan, maar ook zo groot dat dit project een van de vele zou zijn."

Flexibel

De keuze viel op Van de Kolk. "Omdat dit bedrijf zich flexibel toonde en zich hield aan wat was afgesproken over calculatie, termijnen en planningsruimte in het proces van aanbesteding. Daarnaast was er direct al een goed gevoel over het persoonlijke contact en de korte lijntjes binnen het bedrijf. Omdat andere partijen niet over deze kwaliteit beschikten, is de aanbesteding afgebroken en is ervoor gekozen om te starten met een onderhandeling met open begroting, en daar hebben we nooit spijt van gehad."
Toen de bouw begon, is er op aangeven van de Campagnes direct afgesproken dat er voortdurend door vaste mensen aan het project gewerkt zou worden. "Die belofte is gestand gedaan," vertelt Erik. "Naast het bouwteam was er een groep metselaars actief en kwam er af en toe een specialist langs voor bijvoorbeeld het aanbrengen van nokvorsten, dorpels en neuten. De samenwerking tussen teamleden onder elkaar en de wisselwerking tussen ons als opdrachtgevers is echt heel erg plezierig geweest en eigenlijk een feest. Samen werkten wij aan een gezamenlijk resultaat waarin ieder zijn of haar eigen rol heeft gehad. De werksfeer was ontzettend goed. Er was wederzijds respect en overleg op basis van gelijkwaardigheid. Ieder vanuit zijn of haar rol.
Daarbij zag je dat het vertrouwen groeide en dat er een open en constructieve sfeer ontstond, waarin ook persoonlijke inbreng gewaardeerd en gehonoreerd kon worden. Daarbij liet het team ook zien dat het eindproduct en de kwaliteit telt.  Niemand maakte zich er omwille van de snelheid van af, wat je ook nog wel eens ziet gebeuren in dit soort projecten. Al met al was dit project echt een feest!"


Onze werknemers


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×