'Bouwen voor kritische koper'

 

Huizenkopers zijn in deze markt kritischer dan ze ooit geweest zijn. "Een woning moet kwalitatief goed gebouwd worden, door een aannemer die heldere en keiharde garanties kan geven dat er gedaan wordt wat is beloofd."

Wouter van Manen is een ondernemer die zijn sporen verdiende in het Barneveldse regionale bedrijfsleven. Zijn ballonvaartcentrum en kachel- en haardenimperium zijn door niemand onopgemerkt gebleven. Toen hij een groot perceel grond kocht om te ontwikkelen voor woningbouw kwam daar nog een heel andere discipline bij.

Kwaliteit

"Inderdaad heel wat anders ja", lacht hij vrolijk. "Het plan "Dompselaerstate" in Barneveld heeft de nodige voeten in aarde gehad. Maar we zijn ontzettend blij dat deze 79 appartementen op een handvol na verkocht zijn. Veertig stuks aan een investeerder en 34 aan particuliere kopers."
En dat zijn kritische kopers, heeft Van Manen gemerkt. "De consument is sowieso kritischer geworden, maar juist in deze tijd is er keus genoeg. Dus de mensen willen iets goeds. Naar die kwaliteit ben ik op zoek gegaan. In alle opzichten. Blij zijn we dan ook met de goedlopende samenwerking met Van de Kolk, maar ook met de architect DBL Lunteren."

Zekerheid

"Het grappige is dat bijna elke koper vraagt door wie het gebouwd wordt. Waar dat vroeger helemaal geen issue was, is dat nu des te belangrijker. Voor kopers is het vooral superbelangrijk dat er gebouwd wordt door een aannemer die wat kan hebben. Die niet zomaar omvalt, als je begrijpt wat ik bedoel."
Die zekerheid heeft Van Manen zijn kopers kunnen geven in de vorm van een Woningborg certificaat. "Elke koper heeft zo"n certificaat gekregen. Het is een garantie dat er kwalitatief hoogstaand gebouwd wordt, dat er een hoogwaardige aannemer op zit en dat een koper nergens over in hoeft te zitten mocht er onverhoopt toch iets fout gaan."

Superlocatie

De bewoners van "Dompselaerstate" wonen straks op "een van de mooiste plekjes van Barneveld", garandeert Van Manen. "Een superlocatie. Dicht bij alle voorzieningen en voorzien van werkelijk alle gemakken. Het complex wordt in zijn geheel onderkelderd voor parkeervoorzieningen en bergingen. Terwijl ook in de appartementen zelf aan alles is gedacht. Het is een project waar heel veel energie in zit, en we zijn pas tevreden als álles perfect is gerealiseerd."

Afhankelijk van het weer, worden de eerste appartementen in het laatste kwartaal van 2015 opgeleverd. "Het is een prachtig werk waar tal van bedrijven bij betrokken zijn. Toen we Bouwbedrijf van de Kolk de realisatie gunden, hebben we een belangrijke afspraak gemaakt. Namelijk dat er zoveel mogelijk onderaannemers uit de gemeente Barneveld bij betrokken zouden worden. Dat is een visie die door Van de Kolk wordt omarmd. Mooie dingen maak je met elkaar. Dat is altijd mijn motto geweest en dat is hier zeker opnieu w werkelijkheid geworden."


Onze werknemers


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×