Bouw PLUS Supermarkt in Elspeet was race tegen de klok

Samenwerking stond centraal tijdens de nieuwbouw van de PLUS Supermarkt Elspeet. Bouwbedrijf van de Kolk zorgde er samen met eigenaren Esther en Ronny van der Horst en hun team van werknemers, familie en vrienden voor dat de inwoners van Elspeet slechts drie dagen zonder supermarkt zaten.

Door gezamenlijk de schouders eronder te zetten, lukte het om de geplande openingsdatum van  5 februari 2015 te halen. ,,Er is werkelijk in razend tempo gebouwd”, vertelt Ronny van der Horst.  ,,De openingsdatum stond al vroeg gepland, maar in de winter weet je het natuurlijk nooit. Toch is het allemaal gelukt. In november starten en eind januari opleveren! Onvoorstelbaar.”

Groei

Het echtpaar Van der Horst nam in 2001 het familie-bedrijf over dat bestaat uit de supermarkt en de eveneens in Elspeet gevestigde bakkerij Bakker Piet. Esther: ,,De supermarkt groeide op de oude locatie, midden in het dorp, uit zijn voegen. De parkeergelegenheid was beperkt en we zaten ingeklemd tussen twee scholen. Laden en lossen werd bijna gevaarlijk. Het was kortom hoog tijd dat we uit  het centrum vertrokken.”

Indeling

Na een lange zoektocht werd een geschikte locatie gevonden aan de rand van Elspeet, langs de doorgaande weg. ,,Het winkeloppervlak is verdubbeld van 550 naar 1100 vierkante meter”, vervolgt Esther.  ,,De indeling is ook helemaal naar wens. Zo min mogelijk kolommen zodat we gemakkelijk de winkelindeling kunnen aanpassen, alle looplijnen zo kort mogelijk, magazijn, koelingen en versafdelingen dicht bij elkaar,  en vrachtwagens kunnen lossen zonder dat  de klant daar last van heeft.”

Vertrouwen

In het hele traject hebben Esther en Ronny de touwtjes stevig in eigen handen gehouden. ,,Het PLUS bouwbureau ondersteunde, maar we hebben zelf adviseur Hans Bakhuizen en architect Van Hoek Spuijbroek Architecten ingeschakeld. Voor Bouwbedrijf van de Kolk kozen we omdat die het meeste vertrouwen uitstraalde en ook ons oude pand kon overnemen en doorontwikkelen.”

Extra winkeloppervlakte

Ronny: ,,Vanwege de boerderij die voor de supermarkt ligt, moest het pand een landelijke uitstraling krijgen. Daarbij hebben we bewust gekozen voor kwaliteit. Geen goedkope damwanden, maar een transparante, open uitstraling door het gebruik van glas en hout. Vanwege onze regiofunctie hadden we nog graag 400 vierkante meter extra winkeloppervlak willen realiseren, waar andere lokale ondernemers zich kunnen vestigen. Daar was voldoende animo voor, maar helaas gaf de bank geen groen licht. De vergunningen liggen er, dus misschien komt dat in een later stadium nog. Dan kiezen we ongetwijfeld weer voor Van de Kolk, want de bouw liep erg soepel. Met name in die laatste weken heeft Van de Kolk met man en macht aan de bouw gewerkt. Het krioelde werkelijk van de werklui, zowel binnen als buiten. Zonder de inzet van hen, onze medewerkers  en talloze vrijwilligers hadden we het niet gered.”

 


Onze werknemers


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:






 

 


 

 
×