"Verhoefs zijn gemakkelijke mensen"

Vakmanschap gaat vaak van generatie op generatie. Wie daar niet van overtuigd is, zou een kijkje moeten nemen in de werkplaats van Bouwbedrijf van de Kolk. Hier werken de broers Harry en Hans Verhoef op harmonieuze wijze samen. Bovendien stroomt er nog meer Verhoef-bloed door de aderen van het bouwbedrijf.

Harry is met zijn 35-jarig dienstverband de Verhoef met het hoogste aantal werkzame jaren. Harry: "Ik was 14 toen Aalt van de Kolk tegen me zei: als je van school komt mag je bij mij komen werken. Dat was de manier waarop hij personeel wierf. Als hij jongens zag lopen die wilden werken en inzet toonden, dan nodigde hij ze uit. Zo ging dat."

"Onze vader Hannes kwam er na Harry bij, en een jaar of tien later rolde ik naar binnen", vult Hans aan. "Eigenlijk op dezelfde manier als Harry. Ik werkte hier in de vakanties en blijkbaar zagen ze dat ik mijn best deed. Zo ging dat in die tijd."

De Verhoefs zijn timmerlieden, maar Harry ontpopte zich tot een manusje van alles. "Ze noemen me ook wel eens Harry Rommel", lacht hij. "Ik vind het leuk om heel veel verschillende dingen te doen. Zo kan je me het ene moment tegenkomen als ik een bouwkeet aan het schoonsoppen ben. De andere keer ben ik op de bouwplaats om reclameborden te plaatsen. Verder zit ik in de materieeldienst en zet ik de spullen klaar voor de jongens op de bouw."
Hans is het vaste gezicht van de werkplaats van Van de Kolk. "We zijn blij met onze eigen werkplaats en dat geldt ook voor onze uitvoerders en natuurlijk voor onze klanten. Iedereen heeft er baat bij dat we in eigen huis snel kunnen schakelen als er iets op maat gemaakt moet worden. Veel grotere aannemers hebben geen eigen werkplaats meer. Dat betekent dat ze zaken moeten uitbesteden op het moment dat er maatwerk geleverd moet worden, zoals een speciaal kozijn, een aparte deur, een vloerplint die anders is dan standaard of een koplatje met een profiel. Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin het allemaal net even anders moet."

Eigen werkplaats

Dat Van de Kolk dit in de eigen werkplaats kan doen, levert vooral een belangrijk tijdvoordeel op. "Als je iets speciaals wilt laten maken, zit je al snel met een paar weken levertijd. In eigen beheer kan dat veel sneller. Wat dat betreft zijn onze mensen op de bouwplaats echt verwend. We zijn heel flexibel en kunnen supersnel schakelen. Natuurlijk moeten ze hier ook wel eens geduld hebben. Als je van tientallen projecten verzoeken krijgt voor kleine of grotere timmerklussen, dan ontstaat er ook hier een wachttijd. Maar heel lang duurt het nooit."

Hans is blij met zijn positie in de werkplaats. Ook als vakman kan hij hier uitstekend zijn ei kwijt. "Op de bouw zijn veel werkzaamheden standaard. Met name in de nieuwbouw heb je veel routinewerk, waarin voor mij toch wel wat minder uitdaging zit. In de werkplaats komen echt nog wel eens mooie timmerprojecten langs. Een mooie dakkapel met alles er op en er aan bijvoorbeeld. Deze week maken we overstekken voor 28 nieuwbouwwoningen. Dat zijn opdrachten waar ik met heel veel plezier aan werk."

Content

Ook Harry is erg content met de rol die hij speelt in het geheel. "In de materieeldienst ben je ondersteunend aan alles wat er op de bouw gebeurt. We leveren niet alleen de steigers af, maar kijken ook mee naar hoe dingen beter en efficiĆ«nter kunnen. Een uitvoerder komt hier langs om aan te geven wat hij nodig heeft voor een project, maar het komt regelmatig voor dat wij hem daarbij aanvullen. Logisch meedenken is iets wat ook tot ons takenpakket behoort." 
Beide heren hebben het uitstekend naar hun zin bij Van de Kolk. "Het is een bedrijf waar we ons thuis voelen", geeft Harry aan. "En blijkbaar gaat dat door de familie heen, want mijn zoon Johan is ook bij Van de Kolk in dienst. Ook als timmerman." En samenwerken met familie is voor de Verhoefs geen enkel probleem. Hans: "Je werkt met elkaar zoals collega"s dat doen. Dat je broers bent, maakt voor ons geen verschil. Wat dat betreft scheelt het ook dat Verhoefs gemakkelijke mensen zijn."


 


Onze klanten


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×