"Nieuwbouw die aan alle kanten klopt"

 

"Als je goed luistert naar de markt, is er nog steeds ruimte voor mooie, kwalitatief hoogstaande ontwikkelingsprojecten." Die stelling komt van Wouter van den Top, directeur van De Bunte Vastgoed Oost in Ede. Op het terrein van de voormalige Christiaan Huygensschool bewijst hij dat dit geen lege woorden zijn.

Wie een beetje bekend is in deze buurt, verbaast zich over de enorme oppervlakte die het oude pand van de Christiaan Huygensschool in beslag nam voordat het met de grond gelijk werd gemaakt. Deze braakliggende locatie, op loopafstand van hartje Barneveld, verandert in de komende periode in een woonwijk van een hoog niveau. Naast een in het oog springend appartementencomplex met 24 wooneenheden ontwikkelt De Bunte er 15 rijwoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen, 8 comfortwoningen en een vrijstaande woning.

Dorpscentrum

Dit is nu typisch zo"n project waar nog markt voor is, daar is Van den Top van overtuigd. "Dit is een project waarin alles klopt. De locatie, zo vlak bij het dorpscentrum, is enorm gewild. Op 200 meter van de Albert Heijn, vlak bij het centrum. Nieuwbouw in de rust van een bestaande buurt. En ook het product zelf, oftewel de woningen zijn van een uitzonderlijk hoog niveau. Zonder dat we er ook maar enige ruchtbaarheid aan hebben gegeven, lopen de aanvragen al binnen."
"Dat is ook de reden waarom we partijen bij elkaar hebben gebracht die dat niveau kunnen waarmaken", gaat Van den Top verder. "Juist in deze tijden is het van belang dat je de kwaliteit waarborgt. Deze lastige jaren gaan ook een keer voorbij en wat je sowieso niet moet hebben is dat je later kunt zien dat deze wijk in een zo"n periode is gebouwd."

Klassiek

De wijk krijgt een klassieke uitstraling en wordt ontsloten door een nieuwe laan die heel toepasselijk de Christiaan Huygenslaan gaat heten. "Het appartementencomplex fungeert daarin als een poort, de entree naar een heerlijk rustige, moderne woonwijk. Compleet met groen en speelplekken. Royale overstekken, verschillende accenten in het metselwerk, zinken dakgoten, verschillende kleuren bakstenen, spekbanden"? Het zijn elementen die het geheel een mooi aanblik geven. Natuurlijk is het nooit een garantie, maar ik weet dat dit een wijkje is waarin alles klopt. Dus ik geloof ook dat hier vraag naar is", aldus Van den Top.
Het is ook een project dat De Bunte op het lijf is geschreven. "We ontwikkelen graag in deze regio omdat we er zelf vandaan komen. Als je betrokken bent bij een wijk of dorp, dan voel je eerder aan wat nodig is en waar echt behoefte aan is. Dit is zo"n project waarin ik vertrouwen heb. We hebben om die reden ook gekozen voor een brede doelgroep. De appartementen zijn verkocht aan de Woningstichting Barneveld, die ze gaat verhuren. Verder is er ruimte voor starters en gezinnen maar ook voor een wat oudere doelgroep; comfortwoningen met slaap- en badkamer op de begane grond met een mogelijkheid voor slaapkamers op de bovenverdieping. Ook voor de doorstromer op de huizenmarkt zijn er prachtige twee-onder-één-kappers." Bij een kwalitatief hoogstaand project horen partners die deze kwaliteit kunnen waarborgen, stelt Van den Top. "Iedereen moet in het plaatje passen. De makelaar, de architect en ook de aannemer die het werk straks gaat uitvoeren. Kijk, nu is het De Bunte die het gezicht is van dit project, maar straks is dat Bouwbedrijf van de Kolk. Als ook die dingen kloppen is het een positief en aantrekkelijk project voor de consument." 

Waardering

De eerste berichten zijn wat dat betreft positief te noemen. "Bij de totstandkoming van het stedenbouwkundig plan merkten we al dat dit plan van alle kanten waardering krijgt. De samenwerking met de gemeente Barneveld was erg positief en professioneel, maar dat geldt ook voor de Woningstichting Barneveld. Iedereen had in de gaten dat we iets wilden bouwen waar we ook over tien jaar nog steeds trots op kunnen zijn. Geen recessiewoningen, maar een plan met allure en kwaliteit. Dat past in de omgeving en dat past in de behoefte van de markt. Zo blijkt. Toen we de website nieuwbouwinbarneveld.nl lanceerden waarop het project staat omschreven, werd daar al druk op gereageerd zonder dat we er aandacht aan hadden besteed."


Onze werknemers


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×