Start verkoop Nieuwe Burght

Woensdag 28 Augustus 2019

 
In totaal achttien koopwoningen in het nieuwe woningbouwproject De Nieuwe Burght in Barneveld gaan begin september in de verkoop. De wijk wordt gerealiseerd op een locatie aan de Lunterseweg, waar nu nog enkele loodsen van voormalige garagebedrijven staan.

Op deze plek komen in totaal 26 nieuwe huizen: 18 koopwoningen en 8 huurhuizen. Maandag 9 september gaan de koopwoningen op dit terrein in de verkoop, tijdens een bijeenkomst in het Schaffelaartheater. Het gaat dan om zes zogeheten comfortwoningen, tien rijwoningen en twee twee-onder-éénkapwoningen. De huizen vallen in verschillende prijscategorieŽn, vanaf 260.000 euro.

Het gaat om een project van ontwikkelaar Van de Kolk uit Garderen. Het te ontwikkelen gebied ligt tussen de nieuwe wijk Eilanden-Oost en de Barneveldse Beek. De huidige loodsen die hier nog staan, worden volgende week gesloopt, zo is de planning. ,,Aankomend weekend vertrekt Groenleer, het laatste garagebedrijf, zodat we maandag aan de slag kunnen'', zegt Robert Hoekstra, directeur projectontwikkeling bij Van de Kolk.

Twee bestaande woningen in het gebied, nu nog bedrijfswoningen, blijven bestaan en vallen straks binnen de nieuwe wijk. ,,Voor de acht huurwoningen zullen we op een later moment invulling zoeken'', zegt Hoekstra. ,,We zijn nog op zoek naar een verhuurderspartij.''

Voor de verkeersafwikkeling zal de toegangsweg voor de nieuwe wijk aansluiten op Ternate, omdat het volgens de gemeente niet wenselijk is dat er een extra zijweg vanaf de Lunterseweg wordt aangelegd. Hoekstra: ,,We hebben de plannen inmiddels besproken met buurtbewoners. Het bouwplan werd positief ontvangen. Over een verkeerstoename op Ternate zijn wel opmerkingen gemaakt, maar feitelijk gezien is er geen alternatief voor de verkeersafwikkeling van dit wijkje.'' In de nieuwe wijk zijn 54 parkeerplaatsen ingetekend, evenals speelvoorzieningen en waterberging.

Tussen de loodsen en de bestaande woningen staat een rij met zes grotere bomen. ,,Voor die bomen hebben we een kapvergunning, dus die gaan verdwijnen'', zegt Hoekstra. ,,Daar staat tegenover dat we op diverse plekken in de wijk in totaal zestien nieuwe bomen zullen aanplanten.''

Het is de bedoeling dat de ontwikkelaar in februari volgend jaar start met de bouw. De huizen zijn gasloos en bevatten onder meer een bodemwarmtepomp, zonnepanelen, een warmteterugwin-unit en extra isolatie.

Tijdens de inloopmiddag in het theater kunnen belangstellenden informatie over de woningprijzen en inschrijfformulieren ontvangen. Deze middag wordt gehouden van 16.00 tot 18.30 uur. De huizen worden verkocht via Midden Nederland Makelaars.

Bron: 


Onze klanten
Mail een vriend

Vul onderstaand formulier in om deze pagina naar één of meerdere personen te sturen: 

 


 

 


 

 


 

 

#NAAM wordt vervangen door de namen van de personen.
#UWNAAM wordt vervangen door uw naam.
#PAGINA wordt vervangen door de door te sturen pagina.

 

 


×

Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×