Dinsdag 15 Mei 2018

 
De bouw van het nieuwe onderkomen van bouwbedrijf Van de Kolk, aan de Koningsweg in Garderen, vordert gestaag.

,,De afgelopen maanden hebben we veel 'zichtwerk' gedaan, je kunt daardoor goed zien dat het werk aardig opschiet, er is veel werk verzet'', zegt Henk van de Kolk namens het bouwbedrijf.

Het bedrijf bestaat uit twee gebouwen. In het achterste deel bevinden zich de werkplaats en het magazijn. In het voorste deel komen diverse kantoorruimtes. ,,Bij de werkplaats zit het dak er al op, voor het voorste deel gaan we ervan uit dat nog vr de bouwvak het gebouw volledig waterdicht is, zodat we na de zomer het binnenwerk kunnen afronden.'' De komende maanden wordt ook de buitenruimte, zoals het parkeerterrein en de toegangsweg, gerealiseerd.

ASBEST Daarmee ligt het werk volgens Van de Kolk prima op schema. ,,De verwachting is dat we begin december, precies een jaar na de bouwstart, kunnen verhuizen. De kleine vertraging die we in het begin hadden vanwege onverwachte asbestsanering hebben we daarmee ingelopen.'' Het nieuwe onderkomen wordt gasloos opgeleverd en is energieneutraal. Het dak van de werkplaats komt vol zonnepanelen te liggen.

Van de Kolk verlaat hiermee na dertig jaar het huidige terrein, ook aan de Koningsweg maar dan midden in het dorp. ,,Het huidige gebouw was qua indeling niet meer logisch. Het bedrijf is hier uit zijn jasje gegroeid, waardoor we met ruimtegebrek en te weinig parkeerplaatsen zaten.''

PRINS BERNHARDSCHOOL Op de langere termijn is het plan om op de leegkomende locatie woningbouw te realiseren. ,,Maar de verwachting is dat dat plan in een groter geheel opgenomen wordt, omdat aangrenzende huurwoningen én mogelijk ook de Prins Bernhardschool op termijn in dit plan worden opgenomen. Voor het zover is, gaan we eerst op zoek naar een tijdelijke huurder.''

Bron: Barneveldse Krant d.d. 15-05- 2018Onze klanten


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Mail een vriend

Vul onderstaand formulier in om deze pagina naar één of meerdere personen te sturen: 

 


 

 


 

 


 

 

#NAAM wordt vervangen door de namen van de personen.
#UWNAAM wordt vervangen door uw naam.
#PAGINA wordt vervangen door de door te sturen pagina.

 

 


×

Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×