Geen Punt meer in Voorthuizen

Dinsdag 14 Maart 2017

 
De inventaris staat er nog in en zelfs de bar is nog aanwezig, maar het definitieve einde van het voormalige restaurant De Punt in Voorthuizen is nu echt in zicht.

In de weken vr de bouwvak wacht voor het markante maar ook vervallen pand op de hoek Hoofdstraat/ Baron van Nagellstraat de sloophamer, zodat nieuwbouw van het luxe appartementencomplex dat hier gepland is na de zomer van start kan gaan.

Dat werk wordt nu voorbereid. De bouw van de vrijstaande woningen naast het nieuwe complex is inmiddels gestart. ,,Voordat we kunnen bouwen, moet er eerst flink gegraven worden, voor de ruime kelder onder het appartementencomplex'', zegt directeur Henk van de Kolk, samen met ontwikkelingsmaatschappij Vibumij realiseert hij het complex.

,,Omdat het pand dicht op de erfgrens komt te staan, willen we graaf- en bouwwerk zo dicht mogelijk op elkaar laten aansluiten.'' Het complex, dat volgens Van de Kolk naar verwachting na de zomer van 2018 opgeleverd wordt, telt straks acht dure koopappartementen, die ook alle acht al verkocht zijn. Het gaat om ruime appartementen vanaf 180 vierkante meter per stuk. Op de plek van De Punt verrijst daarmee een vierlaags complex van zestien meter hoog. Onder het pand komt een parkeergarage.

Op het terrein naast het oude restaurant, meer richting de Dwarsweg, is inmiddels gestart met woningbouw. Hier zijn drie vrijstaande woningen ingetekend. ,,Twee daarvan hebben we al verkocht en die huizen zijn ook al in aanbouw'', zegt Van de Kolk. ,,Het komt eigenlijk wel goed uit dat die bouw nu start, zodat er straks werkruimte vrijkom tijdens de bouw van het complex.'' De vrijstaande woningen worden in particulier opdrachtgeverschap gerealiseerd. Tussen de woningen en het complex ligt straks een parkeerveld.

Met de ontwikkeling komt binnen enkele maanden definitief een einde aan De Punt, nadat er jaren gesproken is over een plan voor deze locatie. Daarmee verdwijnt een gebouw dat weliswaar verouderd en verpauperd was, maar ook herkenningspunt was voor Voorthuizen.

,,Jammer dat het definitief verdwijnt'', zegt Gijs Donkersteeg van Vereniging Oud Barneveld. ,,Met name in de jaren zestig en zeventig genoot het restaurant landelijke bekendheid, toen - vr de aanleg van snelweg A1, nog veel verkeer dwars door Voorthuizen reed." Tot die tijd was Voorthuizen altijd al een pleisterplaats voor reizigers, terug te voeren tot in de middeleeuwen, toen er belangrijke handelsroutes doorheen liepen. Het huidige pand werd in de jaren dertig als villa gebouwd en deed sinds de jaren zestig na een uitbreiding dienst als restaurant. Van de Kolk: ,,Misschien is het nog een idee om vr de sloop met Voorthuizenaren terug te blikken op de historie, daarover ga ik contact opnemen met Plaatselijk Belang Voorthuizen.''

Bron: http://barneveldsekrant.nl/lokaal/geen-punt-meer-voorthuizen-220846


Foto's voor Geen Punt meer in Voorthuizen:
Onze klanten


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Mail een vriend

Vul onderstaand formulier in om deze pagina naar één of meerdere personen te sturen: 

 


 

 


 

 


 

 

#NAAM wordt vervangen door de namen van de personen.
#UWNAAM wordt vervangen door uw naam.
#PAGINA wordt vervangen door de door te sturen pagina.

 

 


×

Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×