Bouwstart nieuwbouw bedrijfspand Van de Kolk

Dinsdag 12 December 2017

 
Niet over de top, wel bijzonder." Dat is het beoogde eindresultaat voor het nieuwe onderkomen van Bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen.
Het startsein voor de nieuwbouw aan de Koningsweg 29 werd vrijdag gegeven door eigenaren Henk en Peter van de Kolk. Zij plaatsten samen met wethouder Aart de Kruijf de eerste betonwand.  De belangstelling voor de bouwstart was groot. Niet alleen de ruim tachtig medewerkers van Van de Kolk woonden het officiŽle moment bij; ook omwonenden, een afvaardiging van Plaatselijk Belang Garderen en andere belangstellenden waren op de bouwaftrap afgekomen. Dat was niet verwonderlijk, want dit project trekt het hele dorp in beweging. Naast de nieuwbouw van Van de Kolk wordt ook een nieuw dorpshuis gebouwd.

 Voor de huidige plaatsen die achtergelaten worden, Van de Kolk aan de Koningsweg 13 en dorpshuis De Koepel aan de Putterweg 1, is woningbouw voorzien.

 MOEDER VAN GARDEREN  De precieze invulling van die woningbouwplannen laten vermoedelijk nog een half jaar op zich wachten, zo legde wethouder De Kruijf na de officiŽle handeling uit. Hij typeerde Bouwbedrijf Van de Kolk als de 'moeder van Garderen'. ,,Daarmee bedoel ik niet dat Van de Kolk bemoedert, maar dat zij van groot belang is voor de dynamiek in het dorp. In sociaal-maatschappelijk opzicht spelen zij al tientallen jaren een bepalende rol. Garderen kan niet zonder Van de Kolk en Van de Kolk kan niet zonder Garderen. Het is een twee-eenheid."

Andersom is ook het geval, zo bevestigden Henk en Peter van de Kolk. ,,Wij ervaren het ook op die manier. Wij hebben geen behoefte aan een loods op de Harselaar, maar wilden graag in het dorp blijven. Vanaf het eerste gesprek dat we met de gemeente hadden, is dat het uitgangspunt geweest. Hier voelen wij ons thuis." 

Dat is niet verwonderlijk: opa Hendrik van de Kolk startte in 1933 als metselaar en timmerman met het familiebedrijf. De huidige eigenaren Henk en Peter van de Kolk vormen de derde generatie. ,,Volgend jaar bestaat het bedrijf dus 85 jaar. We kijken er naar uit om dat heuglijke moment te vieren met de opening van ons nieuwe kantoor."

De behoefte aan een nieuw onderkomen is evident: al jaren opereert de aannemer vanuit een 'blikken loods', zoals de ondernemers het vrijdag zelf noemden. ,,We hebben al jaren de wens om een pand met uitstraling te bouwen, passend bij de projecten die we zelf al jarenlang realiseren."

 GASLOOS PAND  Volgens de bouwbroers wordt het beoogde eindresultaat 'niet over de top, maar wel bijzonder'. ,,We gaan een bedrijfspand bouwen waar veel natuurlijke materialen als hout, staal en beton in verwerkt worden. Een modern en transparant pand." Naast de materiaalkeuze en uitstraling wordt ook aan duurzaamheidsaspecten gedacht. Van de Kolk krijgt een gasloos pand met warmte- en koudeopslag en zonnepanelen op het dak. ,,De verduurzaming van Nederland is in volle gang. Met deze toepassingen kunnen we ook een groenverklaring aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Die verklaring staat er borg voor dat hier een zeer duurzaam gebouwd pand wordt gerealiseerd", aldus Henk en Peter van de Kolk. 

In totaal gaat het om zo'n 6.000 vierkante meter vloeroppervlakte. Ruim 2.000 vierkante meter wordt ingericht als opslagruimte, circa 900 vierkante meter omvat het kantoorgedeelte. Tussen het nieuwe bouwbedrijf en het te bouwen dorpshuis komt een parkeerterrein voor gezamenlijk gebruik. Naar verwachting gaat de nieuwbouw van Van de Kolk een jaar in beslag nemen, verwachten de ondernemers. ,,Voor de kerstvakantie van volgend jaar willen we over verhuisd zijn."

Bron: Barneveldse Krant d.d. 12-12-2017

Foto's voor Bouwstart nieuwbouw bedrijfspand Van de Kolk:
Onze klanten


Kolk Report


Aanvragen! Archief


Mail een vriend

Vul onderstaand formulier in om deze pagina naar één of meerdere personen te sturen: 

 


 

 


 

 


 

 

#NAAM wordt vervangen door de namen van de personen.
#UWNAAM wordt vervangen door uw naam.
#PAGINA wordt vervangen door de door te sturen pagina.

 

 


×

Kolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×