Geweldig hoe ze de leiding nemen

 

Er heerst een gemoedelijke sfeer in Kinderhospice Binnenveld. Aan de lange vrolijk gele keukentafel wordt koffie gedronken. Een kleine baby wordt geknuffeld. Kinderen zijn aan het spelen of worden gevoed.

Een jaar lang werd hier onder strakke regie van Bouwbedrijf van de Kolk met man en macht gewerkt om in april het nieuwbouwproject te kunnen voltooien. Het resultaat mag er zijn. "Het is voor iedereen heerlijk wonen en werken hier."

Directrice Wilma Stoelinga gebaart met een wijde armbeweging richting het uitzicht vanuit haar kantoor, dat uitkijkt op het hoofdgebouw. Eigenlijk hoef je haar niet te vragen of het nieuwe Kinderhospice aan de wensen voldoet; haar gezicht spreekt boekdelen.

Comfort

Sinds half april is het hier voor iedereen genieten geblazen, vertelt ze. In de eerste plaats natuurlijk voor de kinderen, die in het lichte en gezellige huis alle manoeuvreerruimte, comfort en professionele zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben. Maar ook de ouders, verpleegkundigen, vrijwilligers en het team van betaalde krachten hebben helemaal hun draai kunnen vinden in de afgelopen maanden.

Het door Architectenbureau Hofland ontworpen hospice is gebouwd en ingericht met oog voor huiselijkheid, professionaliteit en duurzaamheid, vertelt Stoelinga. "Dat was een uitdrukkelijke wens van de werkgroep die speciaal voor de nieuwbouw in het leven is geroepen. We wilden een gezonde mix tussen een professionele én huiselijke omgeving. Een huis dat bovendien energiezuinig zou zijn: met ledverlichting, zonnepanelen en aardwarmte om het huis te verwarmen." 

Veelbewogen

Het is een veelbewogen jaar geweest, blikt ze terug, waarin door veel Barneveldse ondernemingen én particulieren de schouders onder het nieuwbouw-project is gezet. Een uniek project, omdat elke euro tien keer omgedraaid moest worden. "Bouwbedrijf van de Kolk zag dat van begin af aan helemaal zitten", vertelt Wilma. "Ze gaven aan dat ze zich daar hard voor wilden maken en moedigden ook onderaannemers en leveranciers aan om de kosten zoveel mogelijk te drukken. Het is geweldig hoe ze de leiding hebben genomen en alles in goede banen hebben geleid en met veel zorg en precisie de bouw hebben gerealiseerd." De sfeer in het landhuis, dat ruimte biedt aan twaalf ernstig zieke kinderen, is net als in de voormalige huisvesting in De Glind huiselijk en gezellig. 

"Heel belangrijk", meent Wilma, "en een basisvoorwaarde waaraan we blijvend werken: een plek te zijn waar ouders en kinderen helemaal op hun gemak zijn."


Onze werknemers


Kolk Report


Aanvragen! ArchiefKolk Report aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de nieuwste Kolk Report te ontvangen:


 

 


 

 
×